ramblistes honor almirall malda caracoles

La coreògrafa i directora artística Marta Almirall, el Cinema Maldà i el restaurant Los Caracoles són els tres Ramblistes d’Honor del 2021. L’Associació Amics de la Rambla, que convoca aquests premis des de fa 60 anys, lliurarà els guardons en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el proper 18 d’octubre.

Marta Almirall

Marta Almirall és coreògrafa, ballarina i directora artística. Des del 2002 és la responsable de la direcció artística i coreogràfica de la cavalcada de Reis de Barcelona. És també la directora artística dels espectacles relacionats amb les Festes de la Mercè i el Nadal de la ciutat.

El jurat en reconeix la trajectòria professional, vinculada a les festes de la ciutat. Formada a Barcelona, París i Nova York, va fundar la companyia de dansa i estudi Roseland Musical l’any 1983. Ha creat espectacles de qualitat dirigits al públic infantil, que s’han representat per tot Espanya, Europa i Amèrica.

El Cinema Maldà

El jurat destaca l’aposta del Cinema Maldà per la cultura cinematogràfica a Ciutat Vella, així com la seva capacitat de resistència en temps difícils. Considera que s’ha convertit en un referent del cinema, tant al barri com a la ciutat.

El Cinema Maldà, ubicat al carrer del Pi, es va inaugurar el 1945 i projecta una mitjana de cinc pel·lícules al dia. Amics de la Rambla considera que és un símbol de la cultura del cinema, de l’amor per la feina ben feta i un exemple de resiliència.

Cinema Malda

El restaurant Los Caracoles

El restaurant Los Caracoles, ubicat al carrer dels Escudellers, té 185 anys anys d’història i va omplir d’èxit les seves sales perquè tothom volia tastar els plats tradicionals que hi cuinaven. Els millors actors de Hollywood, mariners nord-americans de la sisena flota, turistes i visitants han gaudit d’aquesta cuina que aplega la saviesa culinària de moltes generacions.

El guardó reconeix la llarga història, la vinculació al barri i el seu paper d’ambaixador de la gastronomia de Barcelona.

Exterior restaurant los caracoles

El jurat que  ha escollit els Ramblistes d’Honor aquest any està format per: Josep M. Bilurbina, Iosu de la Torre, Sergi Doria, Carles Escolà, Jordi Fernández, Jordi Mumbrú, Joan Oliveras Bagués, Ana Pantaleoni, Ramon Pellicer, Lluís Regàs, Sergi Saborit, Àlex Salmon, Enric Sierra, Roser Tiana, Sergi Vicente i el president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar.

L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el 18 d’octubre a les 18 h al Saló de Cent de Barcelona.