(ACN/redacció) La Comissió Europea estudia la possibilitat que tenir un test d’antígens amb resultat positiu sigui vàlid per obtenir el passaport de la covid de recuperació. Això és el que diu un informe de l’executiu europeu que valora el funcionament del passaport de la covid més de tres mesos després de posar-se en marxa de manera oficial. En el document, l’executiu comunitari indica que encara no hi ha prou consens entre els estats membres sobre aquesta qüestió, però planteja “considerar” que els tests ràpids d’antígens puguin ser vàlids per obtenir el certificat “en un moment posterior”.

D’altra banda, en el document l’executiu comunitari es planteja ampliar el certificat més enllà del juny del 2022 en cas que sigui necessari per evitar noves restriccions.

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les sigles en anglès) també dona suport a incloure el test d’antígens com a prova vàlida per obtenir el certificat de recuperació de la covid-19.

El fet que no es pugui obtenir el certificat de la covid amb el test d’antígens ha provocat que milers de persones hagin hagut de fer-se una PCR o un test d’antígens per acreditar que estan lliures de la malaltia per poder viatjar. Fins al juny, unes 150.000 persones havien estat diagnosticades de covid a Catalunya amb un test d’antígens. Com que feia poc que havien passat la malaltia no se’ls podia administrar la vacuna i per tant s’havien de fer una PCR o un test d’antígens per acreditar que no tenien la covid-19 i que podien viatjar.

La Comissió Europea descarta els tests d’anticossos com a prova per obtenir el passaport de la covid

Per la seva banda, la Comissió Europea descarta incloure els tests d’anticossos entre les proves vàlides per obtenir el certificat perquè defensa que no donen prou informació sobre el moment del contagi i no poden excloure noves infeccions.