El sindicat Elite Taxi ha alertat que els robatoris comesos contra taxistes han augmentat des de l’estiu i molts d’aquests delictes, adverteix, van acompanyats de violència. De fet, a principis d’estiu els Mossos van detenir un lladre que havia robat a un taxista a qui havia amenaçat amb una destral. L’alerta l’ha feta el portaveu del sindicat, Tito Álvarez, després que s’hagi difós a les xarxes un vídeo d’un taxista que decideix arrencar el motor i arrossegar un home que presumptament volia robar-li.

El portaveu del sindicat, Tito Álvarez, ha detallat que la situació més freqüent amb què es troben és que els lladres aprofiten quan els taxis s’aturen als semàfors per robar objectes de l’interior, com telèfons mòbils.

Com a mesura de prevenció, Álvarez creu que instal·lar càmeres que enregistrin l’interior dels cotxes pot servir per dissuadir els delinqüents i també ajudar la policia a identificar-los amb més facilitat: “Fa dos anys que estem amb aquesta qüestió, però la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (ATM) no es posen d’acord”, ha assegurat.

El sindicat espera poder-se reunir amb els Mossos d’Esquadra en breu per abordar aquesta problemàtica i posar xifres a aquests robatoris. Uns delictes que, segons Álvarez, es produeixen també als pàrquings: “Robatoris d’aquests que trenquen els vidres per robar el que hi hagi a dins els tenim cada dia”, lamenta.