Persones amb mascareta al carrer

La Xina ha autoritzat que es comenci a provar en humans una vacuna experimental contra el coronavirus desenvolupada per investigadors de l’Acadèmia Xinesa de Ciències Mèdiques Militars, segons ha informat el Ministeri de Defensa xinès. “La vacuna s’ha aprovat per la seva seguretat, eficàcia i qualitat en tercers”, segons l’epidemiòleg Chen Wei, que lidera l’equip mèdic, i que afirma que compleix “la preparació preliminar per ser produïda en massa”. En paral·lel, Catalunya també ha impulsat aquest dilluns un assaig clínic per tractar la covid-19 i que tindrà els primers resultats en 21 dies.

Les proves de la vacuna en humans arriben després que s’hagin registrat avenços en un grup de micos infectats que han desenvolupat “immunitat” al virus en uns experiments, segons un informa ‘The South China Morning Post’. Els mateixos investigadors, però, també alerten que han trobat indicis que aquests animals es podrien encomanar a través dels ulls, fet que suposaria que les màscares no són suficients per evitar el contagi de la covid-19.

Fins al moment, el brot de coronavirus ha deixat més de 7.800 morts a tot el món, més de 3.000 dels quals a la Xina continental.

Assajos per a una vacuna també als EUA

Científics dels Estats Units també han començat els assajos clínics per desenvolupar una vacuna. De la seva banda, la Comissió Europea finançarà un laboratori alemany que també hi treballa. De fet, Donald Trump hauria intentat convèncer aquest centre perquè la desenvolupés exclusivament per als Estats Units.

Aquí, a Barcelona, els laboratoris del centre de recerca IRTA-CReSA fa cinc anys que estudien els coronavirus que es transmeten d’animals a persones i des del desembre de l’any passat s’han centrat a conèixer a fons la covid-19 per descobrir com erradicar-la.