(ACN) La Unitat de Farmàcia de l’ICS a la Catalunya Central ha impulsat un estudi per identificar els motius pels quals els treballadors essencials menors de 60 anys decideixen rebutjar vacunar-se amb Pfizer. Fa unes setmanes se’ls va administrar AstraZeneca, però arran dels esdeveniments de trombosi notificats a mitjans de març, el Ministeri de Sanitat va acordar l’administració de Pfizer com a segona dosi. Tanmateix, els ciutadans poden rebutjar específicament la proposta i sol·licitar que se’ls vacuni amb AstraZeneca.

Per conèixer els motius de la decisió, s’ha impulsat un estudi per saber què condiciona aquestes persones a rebutjar Pfizer per a la segona dosi de la pauta de vacunació.

L’estudi va començar aquest dissabte, 29 de maig, coincidint amb l’inici de les vacunacions amb segones dosis per als col·lectius essencials. Per dur-lo a terme, s’ha elaborat un qüestionari que es proposarà a la ciutadania que es vacuni als punts de vacunació massiva. Segons destaca la cap de la Unitat de Farmàcia, Anna Bonet: “A més de poder conèixer els motius de la decisió i els recursos que han utilitzat per prendre-la, l’estudi ens permetrà tenir informació útil per enfocar accions a fer amb les persones de 60-69 anys que encara dubten de vacunar-se amb AstraZeneca”.