L’ISE, la fira audiovisual més gran del món, estrena la primera edició a Barcelona amb un format 50 vegades més petit de l’habitual, i poca presència de públic durant les primeres hores. Tot i això, és la primera gran fira presencial que es fa a Barcelona des de l’inici de la pandèmia, fa més d’un any. Tot un banc de proves que culminarà a finals de juny, amb la celebració de la segona gran fira prevista: el Mobile World Congress.

Avui reobrim Catalunya i Barcelona al món”
Jordi Puigneró, vicepresident de la Generalitat

“Avui reobrim Catalunya i Barcelona al món”, ha assegurat pletòric el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, durant la inauguració de la fira. També l’alcaldessa Ada Colau ha recalcat que l’obertura de l’ISE suposa “enviar un missatge de recuperació, de reactivació de Barcelona”. Tant la Generalitat com l’Ajuntament destaquen la voluntat que la ciutat sigui “capital mundial en tecnologies digitals”.

5.500 visitants en dos dies

La fira audiovisual, que durant 16 anys s’havia celebrat a Amsterdam, ha escurçat aquesta primera edició a la ciutat a només dos dies, i preveu rebre uns 5.500 visitants. Els 80 expositors que hi participen ocupen només un terç del Hall 2 de recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, mentre que inicialment el saló pensava omplir la instal·lació sencera.

Algunes de les poques empreses que han vingut presencialment han aprofitat el canvi d’ubicació del saló per obrir una oficina a la ciutat. És el cas de Infiled, el fabricant xines líder de pantalles LED, i també dels alemanys Lang Ag.

Test negatiu i mascareta FFP2

El saló serveix per posar a prova els protocols de seguretat de la covid que després s’aplicaran també en altres cites, com el Mobile. Per entrar al recinte, els visitants han de presentar un test negatiu per coronavirus fet unes hores abans o bé se’l poden fer al mateix recinte de forma gratuïta. A més, els visitants han de dur mascareta FFP2 i se’ls pren la temperatura.

Bones perspectives per al 2022

El director de l’ISE, Mike Backman, assegura que l’edició de l’ISE d’aquest any és només “un tastet” del que implica aquest gran saló de l’audiovisual. De fet, per a l’edició del 2022, prevista de l’1 al 4 de febrer, ja hi ha reservat un quart de l’espai que tenien a l’última fira. L’ISE té signat un contracte per celebrar tres edicions a Barcelona. La d’aquest 2021, per les característiques poc habituals que té, no comptabilitzarà.

Properes fires i congressos

L’ISE ha estrenat l’activitat firal aquest mes de juny, però les properes setmanes en vindran d’altres. Entre l’11 i el 13 de juny es faran l’Only Tattoo i el B-Travel al recinte de Montjuïc. A finals de mes, del 28 de juny a l’1 de juliol, arriba el plat fort, el Mobile World Congress al recinte de Gran Via acompanyat del 4YFN al mateix espai.

Els dies 7 i 8 de juliol, l’e-Show, dedicat al màrqueting digital, es farà a la Fira de Montjuïc i el BforPlanet, sobre sostenibilitat, al recinte de Gran Via. L’última cita abans de l’aturada estiuenca serà l’Automobile, del 8 al 18 de juliol al recinte de Montjuïc.