Les sis víctimes de les tres agressions homòfobes produïdes el cap de setmana a Barcelona ja han denunciat els fets davant els Mossos d’Esquadra. Ho ha fet públic la policia catalana que, hores d’ara, estudia si els casos tenen relació i si es pot tractar d’un mateix grup d’atacants. De moment, però, les investigacions no han apreciat aquesta connexió entre les agressions.

Les darreres víctimes a denunciar els fets han estat les que van ser atacades a l’entorn de L’Auditori i a la plaça de Lesseps, que han acudit a comissaria aquest dilluns a la tarda i aquest dimarts al matí respectivament. Les altres quatre víctimes, les de l’agressió homòfoba a la platja del Somorrostro (la més greu), ja l’havien denunciada.

Els Mossos tindran una unitat central de delictes d’odi i discriminació

D’altra banda, l’inspector de la comissaria d’informació dels Mossos, David Sánchez, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio que s’està treballant per crear la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació. Estarà formada per entre 10 i 15 agents sota el comandament d’un sergent o sotsinpector. La voluntat és que abans de les vacances d’estiu “hi hagi un embrió de la unitat”, i que a finals d’any pugui estar “funcionant a ple rendiment”. Aquesta unitat, “altament especialitzada”, assumirà les investigacions més complexes relacionades amb delictes d’odi i també donarà directrius tècniques a tots els serveis territorials que abordin aquests tipus de casos.