El mural del tauró capitalista de Blu ja és història. Aquest dilluns, operaris de la neteja han esborrat aquest mític dibuix que s’havia convertit en una icona del barri del Carmel. La CUP d’Horta-Guinardó i Llibertàries BCN Zona Nord han denunciat a Twitter el moment en què els treballadors, presumiblement de BCNeta, han esborrat el mural pintant-hi a sobre. Critiquen que darrerament l’Ajuntament es dediqui a eliminar “per error” aquests murals de denúncia.

El mural del tauró capitalista és obra de l’artista italià Blu i el va pintar el febrer del 2009 en col·laboració amb l’Espai Jove Boca Nord, dins del festival Influencers, coproduït pel CCCB. En el dibuix, que actualment estava força malmès, hi havia un gran tauró verd fet de bitllets que es menjava les sigles del Partit Comunista de Catalunya (PCC).

Els últims murals esborrats a Barcelona.

Darrerament alguns murals s’han esborrat de les parets de la ciutat. L’últim va ser el mural de la Kasa de la Muntanya, del grafiter Txinorri, sobre la manca de llibertat d’expressió. El més polèmic, però, va ser quan al febrer els serveis de neteja van esborrar una obra amb la cara del rei emèrit que s’havia pintat durant una acció artística en suport del raper Pablo Hasél. En aquell cas, l’Ajuntament també ho va atribuir a un error humà i el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, en va assumir la responsabilitat.