diada 2022 manifestació 11 setembre

Tot a punt per a la Diada 2022 a Catalunya. La jornada estarà marcada pels actes oficials de la Generalitat i el Parlament i per la manifestació de l’11 de setembre, convocada per l’ANC i amb el suport d’Òmnium Cultural. També hi haurà una manifestació a la plaça d’Urquinaona, organitzada per l’esquerra independentista. Les entitats ja tenen preparades les mobilitzacions. Et detallem què se sap de la manifestació de l’11 de setembre i de la jornada de la Diada 2022, amb una guia completa: recorregut, hora, trams, concerts i molt més!

Què vols saber de la Diada 2022?

Manifestació de la Diada 2022: dia i hora

La manifestació de la Diada 2022 es farà l’11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, que enguany és diumenge. La gran manifestació de l’11-S es farà a la tarda, coincidint amb les 17.14 h, hora en què habitualment els manifestants recorden amb aplaudiments l’11 de setembre del 1714. L’ANC, però, recomana arribar a l’espai de concentració al voltant de les 16.30 h.

Recorregut de la manifestació de la Diada 2022

Segons ha anunciat l’ANC, la manifestació de la Diada 2022 tornarà a estar centralitzada a Barcelona i serà en moviment. Arrencarà de l’avinguda del Paral·lel, passarà pel Moll de la Fusta fins al passeig d’Isabel II. A continuació, la protesta agafarà l’avinguda del Marquès de l’Argentera i acabarà davant de l’Estació de França. Com l’any passat, allà estarà situat l’escenari des d’on es faran els parlaments i les actuacions musicals.

La protesta tindrà 10 punts de trobada per repartir els manifestants. A més, en determinats trams, l’estructura viària de la ciutat obligarà a dividir-se en dos blocs. Una imatge que, segons l’ANC, passarà desapercebuda pel gran volum de manifestants que s’esperen.

recorregut manifestació 11 setembre diada 2022

Trams de la manifestació de l’11-S

Ja s’han fet públics els trams de la manifestació de l’11 de setembre.

  • Tram 1: el punt de trobada serà a l’avinguda del Paral·lel, entre els carrers del Portal de Santa Madrona i Palaudàries i el carrer de Carrera.
  • Tram 2: a l’avinguda del Paral·lel, entre el carrer de Sant Bertran i el passatge de la Canadenca i els carrers del Portal de Santa Madrona i Palaudàries.
  • Tram 3: a l’avinguda del Paral·lel, entre el carrer Nou de la Rambla i el passatge de la Canadenca i el carrer de Sant Bertran.
  • Tram 4: a l’avinguda del Paral·lel, entre la ronda de Sant Pau i el carrer de Fontrodona i el carrer Nou de la Rambla.
  • Tram 5: a l’avinguda del Paral·lel, entre el carrer del Comte Borrell i la ronda de Sant Pau i el carrer d’en Fontrodona.
  • Tram 6: a l’avinguda del Paral·lel, entre els carrers de Viladomat i Blasco Garay i el carrer del Comte Borrell.
  • Tram 7: a l’avinguda del Paral·lel, entre els carrers de Calàbria i Concòrdia i els carrers de Viladomat i Blasco Garay.
  • Tram 8: a l’avinguda Paral·lel, entre el carrer de Teodor Bonaplata i els carrers de Calàbria i Concòrdia.
  • Tram 9: a l’avinguda del Paral·lel, entre el carrer de Vallhonrat i el carrer de Teodor Bonaplata.
  • Tram 10: a l’avinguda del Paral·lel, entre el carrer de Tamarit i el carrer de Vallhonrat.
trams manifestació 11 setembre diada 2022

El lema de la mobilització de la Diada 2022

La manifestació de l’Onze de Setembre anirà encapçalada pel lema: “Tornem-hi per vèncer: independència”. Segons l’Assemblea Nacional de Catalunya, amb aquest missatge vol “tornar a posar la independència al centre del debat polític”, així com “no esperar res de ningú que no sigui el poble“.

Concerts per la Diada a Barcelona

La ‘Festa per la Llibertat‘ torna aquest 11-S al passeig de Lluís Companys amb els concerts de la Diada 2022. Hi actuaran artistes d’Eufòria de TV3, Els Pets, Roba Estesa i Lildami. A partir de les 10.30 del matí, ja hi haurà moviment a Lluís Companys, amb un acte polític al punt del migdia, una gran instal·lació amb panells expositius sobre l’activitat i els projectes de l’entitat, tallers i actuacions.

A les 13 h cantaran els “eufòrics” de TV3 i a partir de les 18.30 h començaran la resta de concerts, oberts a tota la societat.

Samarreta de l’11-S del 2022

La samarreta de l’11-S del 2022 estrena per primer cop el color negre i, com és habitual, porta el lema de la mobilització: “Tornem-hi per vèncer: independència”. Es poden comprar, per 15 euros, a les assamblees territorials de l’ANC, als supermercats Bonpreu o a la botiga de Vilaweb.

samarreta diada 2022 ANC

Portes obertes l’11 de setembre: què visitar?

A Barcelona hi ha diversos edificis que aquest diumenge, 11 però també el dia previ, el 10, obren portes a tot el públic perquè es puguin visitar. Les portes obertes l’11 de setembre permeten als ciutadans visitar espais que habitualment no estan oberts al conjunt de la ciutadania.

Aquí pots consultar les principals portes obertes l’11 de setembre a Barcelona.

Actes institucionals de l’Onze de Setembre

Els actes institucionals de l’Onze de Setembre arrencaran aquest dissabte amb el discurs del president de la Generalitat, Pere Aragonés. L’endemà serà el torn de l’acte central de la Diada, a la plaça de Puig i Cadafalch. Arrencarà a les 22 h plaça i posarà l’accent en els valors, la cultura i la identitat dels catalans.

Ofrena floral al monument de Rafael Casanova

Partits polítics i entitats esportives i culturals participen aquest diumenge a l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova. L’acte arrencarà a les 9 h i es podrà seguir en directe, minut a minut, per betevé.

Manifestació a la plaça d’Urquinaona

A banda de la protesta de l’ANC, l’esquerra independentista ha convocat una altra manifestació amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Serà a les 18.30 h a la plaça d’Urquinaona. Entitats com la CUP, el SEPC o Arran han participat en l’organització de la mobilització.

Ara per ara, però, es desconeix si donen suport i si participaran a la mobilització de l’ANC.

Grossa de la Diada 2022: com serà?

Més enllà de la manifestació de l’11-S i dels actes institucionals previstos, coincidint amb l’11 de setembre, a Catalunya hi haurà la Grossa de la Diada 2022. Es farà el mateix dia 11 a partir de les 13 h i es podrà seguir en directe per betevé. El premi màxim serà de dos milions d’euros i els bitllets per participar al sorteig ja estan en venda, amb un preu de 5 €.

A betevé podràs consultar tots els premis un cop se celebri el sorteig.