Els dispositius mòbils i els ordinadors s’han convertit des de fa temps en una via d’entrada fàcil i ràpida per als estafadors. Els Mossos d’Esquadra han llençat l’alerta per la suplantació d’identitat del correu electrònic o “email spoofing“, una tècnica que sovint es fa servir de forma conjunta amb el “phishing” i que bàsicament consisteix a suplantar la identitat del remitent.

Hi ha diverses tipologies de suplantació i la més habitual és a través del correu electrònic. La víctima rep un missatge d’una persona de confiança o d’una empresa, amb un correu electrònic que sembla real, i aconsegueix que, per exemple, cliqui en un enllaç fraudulent per accedir a les seves dades. En el moment en què es produeix el robatori, ja podríem parlar de “phishing”. La suplantació també pot ser a través de webs o trucades telefòniques.

Els Mossos d’Esquadra alerten que aquests correus electrònics, per exemple, poden ajudar els estafadors a “buidar un compte bancari” i per això recomanen comprovar sempre les adreces de correu i no obrir cap enllaç ni document en cas de dubte.