En poques hores Barcelona serà l’epicentre de les mobilitzacions i els actes que s’han organitzat per commemorar la Diada 2022. Els actes començaran a primera hora del matí, amb l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova, i acabaran al vespre, amb l’acte institucional del govern de la Generalitat.

Aquest dissabte s’han acabat d’ultimar tots els preparatius dels diferents actes previstos. Per exemple, al passeig de Lluís Companys, Òmnium Cultural hi ha organitzat la Festa per la Llibertat, que arrencarà ja el matí de diumenge i que s’allargarà durant tot el dia, amb diversos concerts.

Preparatius de la Festa per la Llibertat, aquest dissabte

A la tarda, l’ANC, amb el suport d’Òmnium, ha convocat la manifestació de l’11 de setembre, que enguany serà en moviment i començarà a les 17 h a l’avinguda del Paral·lel. El punt final serà just davant de l’Estació de França, on aquest dissabte ja s’ha acabat de muntar l’escenari de tots els parlaments.

Preparatius a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, punt final de la manifestació convocada per l’ANC

Tot plegat suposarà un repte important per a la mobilitat a la ciutat, ja que caldrà tallar diversos carrers a partir de les 15.30 h.

Per això, la Guàrdia Urbana recomana deixar el cotxe a casa i fer servir el transport públic, especialment el metro. La mobilització es podrà seguir en directe per betevé, que emetrà un programa especial.

Un altre dels epicentres de la celebració serà l’acte institucional de la Generalitat, que enguany es farà a Montjuïc, a la plaça de Puig i Cadafalch, on també està tot a punt.

Darrers preparatius per a l’acte institucional de la Diada 2022