Manifestació Diada 2022

La manifestació de la Diada 2022 tornarà a estar centralitzada a Barcelona, on es farà la mobilització unitària convocada per l’ANC. La marxa arrencarà del Paral·lel i acabarà davant l’Estació de França, el mateix punt on es va situar l’escenari l’any passat. Amb aquesta nova mobilització, l’ANC critica que “la independència ha deixat de ser el centre de la política” i lamenta la “inacció dels partits”.

L’entitat sobiranista assegura que ja no compta ni creu en els partits polítics, als quals acusa d’haver “abandonat el camí cap a la independència”. Per això, vol convertir la manifestació en un clam popular per aconseguir la sobirania catalana. De fet, l’ANC marca una data límit per assolir la independència i, en aquesta línia, va el lema d’aquest 2022: “Tornem-hi per vèncer: independència”.

Recorregut de la manifestació de la Diada 2022

Aquest cop, la marxa recorrerà una de les façanes marítimes de Barcelona. Serà una manifestació en moviment, tal com ja es va fer el 2021. L’any abans, en canvi, es va proposar una mobilització estàtica per complir amb les restriccions imposades per la pandèmia de la covid-19.

La marxa d’aquest 2022 començarà a l’avinguda del Paral·lel i seguirà pel Moll de la Fusta, el passeig d’Isabel II i l’avinguda del Marquès de l’Argentera. Serà un recorregut pràcticament en línia recta que acabarà davant l’Estació de França, on se situarà l’escenari.

Tots els detalls de la mobilització es poden consultar al web de la Diada, on consten el recorregut i els diferents punts d’informació i concentració. També s’hi pot veure i comprar la samarreta i els diferents productes de marxandatge vinculats a la Diada 2022.