talls trànsit manifestació 11 setembre diada 2022

L’ofrena floral de l’11 de setembre i la manifestació de la Diada 2022 faran alterar la mobilitat i hi haurà carrers tallats a Barcelona. Per això, la millor opció per moure’s aquest diumenge és el transport públic soterrat —metro, FGC i Rodalies— o bé fer-ho a peu. A continuació et detallem els carrers tallats a Barcelona per la manifestació de la Diada 2022 i totes les opcions per moure’t aquest 11 de setembre.

Carrers tallats a Barcelona per la manifestació de la Diada 2022

La manifestació de la Diada 2022 comportarà talls de trànsit i afectacions de mobilitat. La protesta, que tornarà a ser en moviment, arrencarà a les 17.14 h a l’avinguda del Paral·lel, passarà per l’avinguda del Marquès de l’Argentera i acabarà davant de l’Estació de França.

Els organitzadors de la concentració han convocat els participants a partir de les 16.30 h i es preveu que cap a les 20 h es retirin progressivament. En aquesta franja horària la Guàrdia Urbana regularà i desviarà el trànsit, en cas necessari, per garantir la seguretat.

Aquest diumenge, dia 11 de setembre, a partir de les 15.30 h, l’avinguda del Paral·lel quedarà aïllada del trànsit. Restaran tallades les sortides 21 (ambdós sentits) i 22 (sentit Llobregat) de la ronda del Litoral. Durant l’horari de la manifestació es prohibirà la circulació de vehicles per totes les vies que formen la zona de concentració i el recorregut.

D’altra banda, per l’acte institucional de la Generalitat de Catalunya amb motiu de la Diada Nacional, a partir de les 20 h i fins a la mitjanit, es tancaran els accessos interns a peu per la zona monumental des de la Font Màgica fins al MNAC. La nit de l’11 de setembre quedarà suspès l’espectacle de la Font Màgica.

Afectacions en l’estacionament

Dissabte, 10 de setembre, a partir de les 6 i fins a les 23.59 h de diumenge, dia 11 de setembre, es prohibirà estacionar a l’avinguda del Marquès de l’Argentera (ambdós costats), entre el passeig de Picasso i el pla de Palau. La prohibició afectarà també l’estacionament al passeig d’Isabel II (costat mar), entre el pas de Sota Muralla i el pla de Palau, des de les 10 fins a les 21 h de l’11 de setembre.

Parades d’autocars

L’Ajuntament habilitarà zones d’estacionament en espera i parada d’autocars per a la baixada i posterior pujada de passatgers en els espais següents:

 • avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, carril bus d’ambdós costats, entre Morabos i la plaça de Sant Jordi.
 • carrer de Tarragona, primer carril de marxa de la calçada central, entre els carrers de Mallorca i Diputació.
 • carrer d’Aragó, carril bus del costat muntanya, entre els carrers de Sicília i Muntaner.
 • zona de bus existent a la muntanya de Montjuïc:
  • avinguda de Rius i Taulet, costat mar, entre l’avinguda de la Reina Maria Cristina i la Guàrdia Urbana.
  • avinguda de l’Estadi, costat muntanya, entre el passeig Olímpic i Jocs del 92 (zona de bus davant les Piscines Picornell).
  • carrer dels Jocs del 92, costat Besòs, entre el passeig Olímpic i Pedrera del Mussol.
  • passeig Olímpic, costat mar, entre el carrer del Doctor Font i Quer i l’avinguda de l’Estadi.
  • carretera de Miramar, costat muntanya, passat el carrer de Miramar.

Afectacions al transport públic per la manifestació de la Diada?

L’ofrena floral de l’11 de setembre i la manifestació de la Diada comportaran també alteracions en el servei de transport públic i el desviament de més d’una vintena de línies d’autobús.

Matí. Entre les 6 i les 14 h, les línies D50, H16, 19 i 62 es desviaran o circularan amb limitacions per l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Segons informa TMB, les parades del passeig de Sant Joan – Ausiàs Marc, ronda de Sant Pere – Girona i Arc de Triomf quedaran anul·lades.

Tarda. Entre les 16.30 i les 21 h, hi haurà afectacions a les línies de bus que circulen entre el Paral·lel i l’Estació de França. Concretament es desviarà i restringirà el pas de les línies D20, D50, H14, H16, V9, V11, V15, V19, 13, 19, 21, 46, 47, 52, 55, 59, 65, 79, 120, 121 i 150 i la ruta vermella del Barcelona Bus Turístic.

Alternatives de mobilitat durant la Diada 2022 a Barcelona

El transport públic soterrat és la millor alternativa per moure’s per Barcelona durant la Diada 2022. TMB preveu que les estacions més properes a la manifestació de la Diada registrin una gran afluència de passatge. És el cas de les parades d’Espanya (L1/L3), Urquinaona (L1/L4), Arc de Triomf (L1), Tetuan (L2), la Barceloneta (L4), Girona (L4), Jaume I (L4), Paral·lel (L2/L3), el Poble-sec (L3), Drassanes (L3) i Liceu (L3).

En cas d’aglomeracions, la companyia recorda que cal seguir en tot moment les indicacions del personal.