El Raval ha tornat a viure aquest dilluns un dispositiu policial per desmantellar punts de venda de drogues, aquesta vegada al carrer del Príncep de Viana. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han organitzat una operació conjunta per entrar en quatre narcopisos i una associació cannàbica sense llicència. El balanç és de cinc detinguts: quatre com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i dos per la presumpta participació en una agressió sexual en un dels pisos investigats. A banda, hi ha dos investigats relacionats amb el club cannàbic.

Les entrades s’han fet en un pis del número 9, un del 24 i també al suposat narcoedifici del número 14, on els narcotraficants han ocupat tota la finca, segons els veïns. En aquest edifici es va produir un incendi fa unes setmanes, tot i que fonts policials descarten que els escorcolls tinguin cap relació amb el foc. Un veí del número 9 ha explicat a betevé que durant les últimes setmanes entraven i sortien desenes de persones d’aquest narcopís.

Quatre pisos recuperats

En total, la policia ha recuperat quatre pisos. L’habitatge del número 9 de Príncep de Viana ha estat retornat al propietari, mentre que els altres tres, del suposat narcoedifici, han estat tapiats. El club cannàbic sense llicència, ubicat a l’edifici del número 24, ha estat precintat. En aquest local, dues persones han quedat investigades per un possible delicte contra la salut pública.

Els agents també han intervingut substàncies com crac i diversos objectes susceptibles de provenir de robatoris. Els detinguts passaran a disposició judicial els pròxims dies.

Un mes d’investigació policial

Des de fa setmanes, veïns de Príncep de Viana van detectar la presència de narcotraficants en diversos pisos d’aquesta via. La investigació prèvia a l’operació va iniciar-se a principis d’any. L’actuació policial ha començat pels volts de les 17 h i ha finalitzat gairebé tres hores després.

Fa poc més d’una setmana, els Mossos van detenir 12 persones en una operació contra els narcopisos al Raval, el Gòtic i la Barceloneta. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va admetre un repunt dels narcopisos a Ciutat Vella els últims mesos.