Una vintena de veïns del Raval s’han concentrat per protestar contra la presència de diversos narcopisos al carrer del Príncep de Viana. Asseguren que els edificis ocupats són propietats del Banc Sabadell i el BBVA i exigeixen a les entitats bancàries que protegeixin els habitatges i en denunciïn la situació.

veins narcopis raval princep viana

Segons els veïns, els narcotraficants haurien ocupat un edifici sencer al número 14 i un habitatge en un immoble del número nou. Amb la protesta, encapçalada pels veïns afectats i la plataforma Acció Raval, es pretén posar fi a “un malson” que comporta baralles nocturnes, brutícia i en conjunt, falta de seguretat en una zona molt propera al mercat de Sant Antoni i centres escolars.

narcopis princep viana raval

Tot plegat afirmen que ha provocat una degradació considerable al barri. A més, consideren que les entitats bancàries no lluiten contra aquestes situacions perquè darrere hi ha diversos interessos: l’especulació immobiliària i la gentrificació de la zona. També els acusen de desnonar famílies que no poden pagar el lloguer però de no fer res quan s’ocupen habitatges que esdevenen narcopisos.

Repunt de narcopisos al Raval

Des d’Acció Raval expliquen que la situació va millorar arran de l’últim macrooperatiu, que va acabar amb una seixantena de detinguts. En els últims tres mesos, però, han notat un repunt de les ocupacions. En total calculen hi ha una trentena de nous pisos ocupats. Demanen a les administracions més contundència amb mesures judicials i que sancionin les entitats bancàries.

Un edifici conflictiu des de fa anys

El novembre del 2017 un home de nacionalitat italiana va morir després de ser apunyalat en el mateix edifici. Segons ‘El Periódico’, la causa va ser una baralla per un problema de drogues entre toxicòmans.