Un centenar de comerciants convocats per l’Associació de Supermercats de Barcelona s’han manifestat aquest dilluns per denunciar manca de seguretat. Els protestants, la majoria treballadors de botigues de 24 hores, demanen posar fi als robatoris que pateixen i que els darrers mesos, apunten, han estat més violents. Un exemple n’és l’atracament a punta de pistola a un comerç del carrer de la Bordeta, a Hostafrancs.

Incrementar la presència policial és una de les mesures que han exigit els manifestants. Defensen que el fet que hi hagi més agents de policia a peu de carrer pot frenar els lladres a l’hora d’atracar un local. Però aquesta no és l’única demanda que fan: també proposen una reforma legislativa per tipificar com a robatori un furt inferior als 400 euros, amb l’objectiu d’endurir les penes d’aquestes accions.

Per aquest motiu ha nascut l’Associació de Supermercats de Catalunya, que ja aplega més de 200 comerciants. Un dels portaveus, Mohammad Karim Wahid, denuncia que “la violència dels atracaments fa insoportable l’activitat econòmica” i ha afegit que “tenim por d’obrir la porta i fer negoci”.

La manifestació ha sortit des de la via Laietana amb el passeig de Colom i ha avançat fins a la plaça de Sant Jaume, on han exigit mesures urgents a les administracions.

Surt a la llum el vídeo d’un robatori a Sant Antoni

L’estiu del 2019 van augmentar els robatoris en comerços de Sant Antoni, a l’Eixample. betevé ha tingut accés a les imatges d’un robatori al supermercat del carrer de Rocafort. Els fets es remunten al 20 d’octubre del 2019, quan un home encaputxat va entrar al local i es va endur els diners de la caixa, després d’amenaçar el treballador amb un objecte punxant.