La convocatòria ultra convocada per evitar el tall de l’avinguda de la Meridiana no ha reeixit en el seu objectiu. A les 18.30 h, mitja hora abans del que és habitual, Meridiana Resisteix ha aconseguit tallar la via en els dos sentits després de més de dues hores de tensió entre els dos bàndols. Passades les 19 h, els manifestants contraris al tall han dissolt la convocatòria i han marxat.

Tensió abans del tall

Cap a les 16 h, més d’un centenar d’antifeixistes s’han reunit a tocar de l’estació de Sant Andreu Arenal per evitar una concentració ultra que ha recollit una cinquantena de manifestants. La concentració de caire feixista estava convocada a les 17 h per boicotejar el tall que des de fa mesos els veïns de la Meridiana articulen per protestar contra la sentència del procés.

Dues fileres d’agents dels Mossos d’Esquadra i alguns furgons han separat ambdues concentracions, que estaven encapsulades i situades frontalment l’una amb l’altra. Al bàndol antifeixista s’hi ha col·locat una pancarta al capdavant en què es llegeix “No passaran”, mentre s’han entonat càntics com “Els carrers seran sempre nostres” o “Meridiana resisteix”. Alguns dels manifestants són alguns dels veïns de Meridiana Resisteix que normalment efectuen el tall de la via. A l’altra banda, s’hi han cantat crits de “A por ellos”, “Torra a la mazmorra” i s’hi han vist algunes salutacions feixistes.

Una vuitantena de manifestants antifeixistes que es trobaven davant de la cafeteria Vivari per evitar ser encapsulats amb la resta de manifestants han aconseguit tallar el sentit d’entrada a la ciutat de l’avinguda Meridiana, després que la resta d’antifeixistes els cridessin repetides vegades, “Talleu, ja!”, des de l’altra vorera de la via.

Paral·lelament, un grup d’antifeixistes s’ha intentat apropar a un grup d’ultres però els Mossos han impedit que arribessin a coincidir. Just després, aquest mateix grup s’ha desplaçat i a les 18.30 h ha aconseguit finalment tallar l’altre sentit de circulació fins que la via ha quedat totalment tallada. Un cordó policial dels Mossos s’ha redistribuït per encapsular novament els manifestants, aquest cop en mig de l’avinguda Meridiana.

Un cop la manifestació antifeixista ha aconseguit tallar la completament l’avinguda Meridiana, s’han seguit entonant càntics a favor de la independència i de “Meridiana es talla”. També s’ha cremat una bandera d’Espanya.

Poc abans de les vuit del vespre, un individu aliè a les manifestacions ha intentar incendiar un contenidor. Quan ha començat a sortir-ne fum però, els veïns ràpidament han demanat galledes d’aigua als bars més propers per intentar que no en sortissin flames. Més tard, els bombers han arribat per rematar la feina i acabar d’apagar el contenidor.

No és l’únic col·lectiu que protesta contra els talls de la Meridiana. Fa només una setmana que les associacions Impuls Ciutadà i S’ha Acabat han iniciat una recollida de signatures per demanar a les administracions que modifiquin la ubicació de les protestes de Meridiana i les desplacin a fora de la calçada. Les mobilitzacions es fan des del 14 d’octubre i aquest 10 de febrer es va celebrar el tall 120.

Primeres identificacions

Mentre les dues manifestacions s’estaven gestant, els Mossos ja han fet algunes identificacions a individus tant de la part antifeixista, com de la part ultra. A més, abans d’unir-se dins la manifestació ultra, agents dels Mossos escorcollen els participants.