(ACN) El judici pel crim de la Guàrdia Urbana ha entrat aquest dilluns en la tercera setmana de sessions amb les declaracions dels agents dels Mossos d’Esquadra que van participar en la investigació dels cas. Al seu torn, el subinspector, encarregat de coordinar les línies d’investigació, ha assegurat davant del jurat popular que els dos acusats “tenien un pla ben preparat i ben estructurat” per matar la víctima, que en aquells moments era parella sentimental de l’acusada. “Hi havia un pla confabulat entre tots dos de com s’havia de dur a terme el crim i, de quina manera, però hi va haver errors“, ha explicat el cap de la investigació.

Segons l’agent, aquests errors que els delaten són el fet que la nit en què els investigadors situen el crim, l’acusat ―que era amant de l’altra agent de la Urbana acusada― va activar un telèfon de prepagament que havia contractat a finals d’abril quan en el mateix moment tenia el seu telèfon personal actiu. A més, la policia va localitzar a l’armari de l’habitació de l’acusada el telèfon mòbil de la víctima apagat. “Aquests errors són els que fan que nosaltres unim les peces del puzle”, ha dit el cap de la investigació.

En aquesta vuitena sessió, també han declarat més agents dels Mossos. I han apuntat que l’acusat va ser sospitós des de la seva primera declaració “per les contradiccions amb què va anar caient”. Concretament, quan va dir que la nit del dia 3 de maig del 2017 ―dos dies després del crim― va passar la nit a casa de Rosa Peral, tot i que minuts abans, en la mateixa declaració, els havia afirmat “que no podia ni saludar” la víctima, ja que estaven enemistat. Segons els agents, l’acusat ja sabia que la víctima no tornaria. La possibilitat que l’acusada tingués el dia del crim la seva arma reglamentària també ha estat tema central d’aquesta sessió del judici.

Acusat de fals testimoni el pare de l’acusada

En la sessió d’aquest dilluns també s’ha vist com el fiscal ha anunciat que demanarà deducció per fals testimoni al pare de l’acusada per haver negat durant el judici que la seva filla li demanés mentir i per declarar que es va “equivocar” quan va dir que havia vist la víctima i no a un veí el dia després del crim. Alguns dels agents que avui han testificat han explicat que ―amb la investigació ja engegada― el pare de l’acusada “es va enfonsar” i els va dir que havia mentit en una declaració prèvia perquè així li ho havia demanat la seva filla. Amb aquest, ja són tres les deduccions per fals testimoni demanats durant el judici.