Els Mossos d’Esquadra han detingut 12 persones durant l’operació policial contra els narcopisos al Raval, el Gòtic i la Barceloneta d’aquest dissabte en col·laboració amb la Guàrdia Urbana. Els agents han intervingut substàncies i eines per al consum i distribució de droga en tres punts de venda: al carrer d’en Robador, 55, a tocar de la plaça de Salvador Seguí, on hi ha la Filmoteca, al número 13 del carrer dels Còdols, al Gòtic, i al carrer del Mar, a la Barceloneta.

En aquest últim barri hi va haver divendres un incendi del qual va escapar un home lligat i emmordassat. Els Mossos estaven investigant aquests punts de venda i de consum de drogues, però els fets de divendres han accelerat la intervenció. Precisament, alguns es podrien trobar en crida i cerca per temptativa d’homicidi, per l’incendi al carrer dels Magatzems. El dispositiu ha arrencat a les 7 h d’aquest dissabte i s’ha allargat durant quatre hores. Als arrestats se’ls acusa de delictes contra la salut pública.

Entitats veïnals acusen els fons d’inversió de permetre la presència de narcopisos

L’actuació ha provocat la reacció d’entitats i associacions veïnals de Ciutat Vella, que han denunciat en reiterades ocasions la problemàtica dels narcopisos. Des de Resistim al Gòtic han denunciat que l’immoble del carrer dels Còdols, 13, -un dels punts on han entrat aquest dissabte els Mossos- és propietat del fons d’inversió francès Spirit Reim i, segons l’associació, fa quatre anys que permet el narcotràfic a la finca com a estratègia per fer fora els veïns.

Des de l’agrupació de veïns Illa Robadors-Picalquers-Roig han lamentat que després de l’operació policial, al número 55 del carrer d’en Robadors la porta ha quedat oberta i hi ha un mocador vermell penjant d’un balcó: “Tots els veïns sabem el que significa, simbologia del narcotràfic. El dubte és quan tornaran i per què hi ha xarxes mafioses que fa anys que operen”, han reflexionat.

Des de la macrooperació policial contra els narcopisos, a l’octubre del 2018, els Mossos han fet diverses intervencions a Ciutat Vella per frenar la proliferació d’aquest fenomen. Ara bé, fa una setmana el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, va reconèixer al programa ‘bàsics’, de betevé, que la venda i consum de droga a Ciutat Vella no s’havia acabat i que la problemàtica dels narcopisos al Raval havia revifat en els últims mesos.