Les feines per netejar el jardí de les casetes de l’Encarnació han començat aquest dilluns. Els operaris estan retirant la runa que s’havia acumulat i que els veïns feia més d’un any que denunciaven. La plataforma Salvem l’Alzina reclamava que s’actués en un espai, que deien s’estava convertint en un abocador. També denunciaven la presència d’amiant al sostre del garatge de la finca.

Els veïns vigilen la neteja del jardí

Ara, s’ha començat a retirar la brossa. Aquesta feina durarà tres dies, en què es tallarà el carrer de l’Encarnació, entre Manrique de Lara i Montmany, entre les 9.30 i les 18 h. Els veïns asseguren que estan supervisant les feines, com ja han fet en altres ocasions. Creuen que hi hauria d’haver un tècnic del districte de Gràcia vigilant que tot sigui correcte i també lamenten que no s’observi l’estat de l’alzina bicentenària catalogada, que hi ha al jardí. “Trobem a faltar algú de Parcs i Jardins que vigili aquesta famosa alzina“, assenyala Elisenda Prat, de la plataforma Salvem l’Alzina “perquè l’entrada de maquinària, encara que sigui de dimensions reduïdes, bellugant-se per aquest jardí durant tres dies seguits” pot perjudicar l’arbre.

Més d’un any denunciant la degradació de l’espai

Els veïns feia més d’un any que denunciaven la degradació del jardí. Ara, estan satisfets que es netegi l’espai verd i es retiri l’amiant, però demanen que es faci amb cura per conservar l’espai, que asseguren que ha salvat el moviment veïnal. L’Ajuntament ja va aprovar el mes de gener el pressupost de 7,4 milions d’euros per adquirir les casetes del carrer de l’Encarnació i convertir-les en una escola bressol. També es crearà un equipament dotacional a l’espai i es conservarà l’alzina, que ja està protegida.