No ha passat ni una setmana de l’operació policial contra els narcopisos a Ciutat Vella i ja han transcendit noves imatges d’un incendi en un edifici del Raval suposadament ocupat per narcotraficants. Unes setmanes enrere, veïns d’aquest carrer, amb el suport de la plataforma Acció Raval, van fer una protesta per denunciar que a l’immoble del número 14 de Príncep de Viana hi ha narcopisos. Aquest dimarts l’associació Illa Robador-Picalquers-Roig ha advertit que l’actuació dels Mossos del cap de setmana era necessària però ha estat insuficient per posar fi a la problemàtica al barri.

A les imatges que va enregistrar un veí del Raval es veu com la porta principal del número 14 del carrer del Príncep de Viana està en flames i com dues persones intenten sufocar el foc amb un tros de tela que arrenquen de la mateixa portalada. També s’hi veu com trenquen una porta del costat per treure objectes incendiats de l’interior. Els fets van passar fa unes setmanes, però les imatges no s’han fet públiques fins ara. Amb això, els veïns tornen a denunciar la inseguretat amb què viuen.

Un dels veïns ha assegurat a betevé que l’edifici està ocupat no només per narcotraficants, sinó també per gent que fa altres activitats il·legals, com proxenetes, i que en reiterades ocasions senten baralles entre els membres que ocupen el bloc. El veïnat es mostra convençut que el foc va ser provocat per algú de fora de l’edifici.

Nova mobilització veïnal

Justament, divendres passat també hi va haver un incendi en un pis de la Barceloneta amb un home lligat a l’interior que va aconseguir escapar. Més tard, els Mossos van informar que aquests fets guardaven relació amb els narcopisos de Ciutat Vella. Pels veïns, la situació és insostenible i, de fet, aquest dimecres han organitzat una nova mobilització per fer visible la realitat amb què conviuen des de ja fa uns anys.