La Guàrdia Urbana ha desallotjat aquest dimarts ja gairebé de matinada l’acampada que el sector de l’oci nocturn venia protagonitzant en protesta pel tancament dels locals decretat pel govern de la Generalitat. A les onze, agents de la policia municipal han comunicat als qui ocupaven amb tendes la plaça de Sant Jaume que tenien dues hores per retirar-les, o si no, actuarien. I així ha estat, sense que en cap moment s’hagin produït incidents.

 

Els desacampats han volgut deixar clar que acataven “per responsabilitat social”, però han reiterat que mantenen les seves reivindicacions i que exigeixen al govern una reunió urgent per posar en marxa un pla de rescat per als treballadors i empreses de locals nocturns, molt tocats per la pandèmia i la crisi que ha desencadenat.

L’acampada de Sant Jaume es va iniciar dilluns de la setmana passada, després d’una mobilització de la plataforma #somocinocturn, i en la qual s’havia adherit el Gremi de Discoteques i la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON), però no en canvi la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM). Aquest cap de setmana encara hi havia una quarantena de persones participant-hi, i de fet, preveien seguir programant diverses activitats aquesta setmana.

La decisió de fer fora els manifestants es produeix tan sols unes hores abans que l’executiu català tingui previst anunciar noves restriccions per prevenir els contagis per coronavirus, com ara el possible tancament de bars i restaurants.