pacient a l'Hospital Vall d'Hebron

L’Hospital Vall d’Hebron restringirà des d’aquest dimecres les visites als pacients no covid en dos torns d’una hora cada un. Es tornarà, així, a la fase 1 del Pla normatiu per a acompanyants a causa de l’empitjorament de la situació epidemiològica que es viu a Catalunya. La mesura també és vàlida per als pacients que estiguin a urgències però, en canvi, a les unitats de cures intensives (UCI) s’acceptarà només un acompanyant tres dies a la setmana i no s’autoritzaran visites a les consultes externes, els gabinets diagnòstics ni a l’hospital de dia.

En el cas d’intervencions quirúrgiques, únicament quedarà autoritzada l’entrada d’un acompanyant fins a la Unitat d’Admissions i les famílies seran informades telefònicament. Si és una intervenció per cirurgia major ambulatòria el pacient podrà ser acompanyat per una persona. Els pacients que no poden rebre visites ni ser acompanyats són els positius per covid-19, ja sigui en cas d’hospitalització o d’urgències. En aquests casos s’informarà la família de l’evolució per telèfon i s’oferirà fer videotrucades.

En altres hospitals de la ciutat i de l’àrea metropolitana també hi ha restriccions en les visites als pacients però no són tan estrictes. A l’Hospital Clínic, per exemple, els pacients poden estar acompanyats d’una persona durant tot el dia, però ha de ser sempre la mateixa. Al de Bellvitge també es limiten sempre les visites a una mateixa persona però només entre les 13 i les 17 h.

Excepcions

Tot i les restriccions, l’hospital mantindrà en tots els casos algunes excepcions i permetrà un acompanyant si es tracta de pacients pediàtrics, parts o persones amb situacions especials, com ara discapacitat o dependència. En el cas de procés de final de vida, s’autoritzen dos acompanyants.