(ACN) – El govern té previst proposar aquest dimecres tancar bars i restaurants durant 15 dies per contenir l’auge de contagis de covid-19, segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat l’ACN. L’executiu posarà la mesura sobre la taula amb l’objectiu que l’aprovi el Procicat, tot i que fonts de l’executiu català han explicat que encara no està del tot tancada en espera d’una reunió amb el sector que també s’ha de celebrar aquest dimecres al matí. FECASARM ha avançat que impugnarà als tribunals la mesura i el Gremi de Restauració ja s’ha oposat a qualsevol nova restricció que afecti els seus locals.

La mesura podria anunciar-se, juntament amb d’altres, a les 13.30 h d’aquest dimecres, i se sumaria a la que havia transcendit feia només unes hores per ajornar les competicions esportives durant 15 dies, o com la que s’ha acordat amb els claustres universitaris d’impartir classes telemàtiques fins a finals d’octubre. A mitja tarda, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (Ufec) anunciava l’aturada de les competicions esportives d’àmbit català federades, escolars o privades els dos pròxims caps de setmana.

L’Ufec explica que el Procicat confirmarà aquest dimecres la mesura dins les restriccions “severes” que prepara el govern per intentar frenar la pandèmia. Prèviament, el govern i les universitats han pactat que a partir de dijous les classes s’impartiran de forma telemàtica, una altre mesura per reduir l’activitat social i intentar controlar la segona onada de la pandèmia que afecta el territori des del març passat.