En marxa l'enderroc de l'antiga escola Menéndez Pidal

L’edifici de l’antiga Escola Menéndez Pidal, ubicada a l’avinguda del Jordà, es troba en aquests moments en ple procés d’enderroc. L’equipament escolar, un emblema històric del barri de Sant Genís dels Agudells, al districte d’Horta-Guinardó, es va crear l’any 1963 i va tancar pràcticament 50 anys després, el 2012, a causa de la manca de matriculacions d’alumnes.

Un canvi en el PGM

Ara, gràcies a una modificació del Pla General Metropolità, l’espai de 5.000 metres quadrats esdevindrà una nova residència d’estudiants privada amb 500 places. El projecte, a més, preveu la reserva d’un solar per construir-hi 25 habitatges de titularitat pública, així com un equipament per al barri i una nova zona verda.

Està previst que quan finalitzi el procés d’enderroc es comenci a preparar el terreny per poder començar la construcció de l’immoble. L’inici de les obres, però, serà ja l’any vinent i tindran una durada aproximada de dos anys i mig.

Un edifici amb molta història

L’antiga escola concertada estava en desús des del 2012, quan va tancar per les baixes matriculacions. Anys més tard, es va utilitzar l’espai per gravar la coneguda sèrie de televisió ‘Merlí’ i el mes de maig passat es va donar llum verda a l’enderroc de l’edifici.

Mesos abans, al gener, s’havia anunciat que l’antiga escola acollirà la futura residència per a estudiants. Aquest anunci, va suposar una solució a les ocupacions al recinte de l’antic equipament i a la inseguretat ciutadana que aquest fet generava entre el veïnat de la zona.