Les escales protegides del Parc Güell que es van malmetre durant el muntatge dels preparatius per la desfilada de Louis Vuitton ja han estat reparades. Les destrosses, que van afectar un tram d’escales i una de les boles de pedra, ja s’han arreglat i el mur ha recuperat l’aspecte habitual. La intervenció s’ha completat seguint les directrius de Patrimoni.

reparades les escales del Parc Güell malmeses

L’empresa de serveis municipals B:SM ha difós imatges de l’espai completament reparat, tot i que encara hi ha uns cons d’obra que protegeixen els punts del mur on s’ha fet la intervenció. Fonts de l’Ajuntament també van informar que l’empresa organitzadora del xou serà qui pagarà les despeses.

reparades les escales del Parc Güell malmeses

Crítiques pel patrimoni malmès i la privatització de l’espai

L’alerta per aquests desperfectes la van donar els veïns, que també s’han mostrat molt crítics perquè consideren que s’està privatitzant el parc, un espai públic, per fer-hi la desfilada.

Aquest mateix dissabte, el Consell Veïnal del Turó de la Rovira ha denunciat també a les xarxes socials que se’ls estan posant traves per documentar els treballs que s’estan fent amb motiu de la desfilada, i denuncien que “la seguretat privada assetja els veïns que s’hi apropen” i també “han revocat tot permís per accedir-hi als mitjans”. “Està costant obtenir imatges del que Louis Vuitton i l’Ajuntament estan fent al patrimoni de tots els barcelonins i de la Unesco”, diuen en una piulada.