curs escolar 2024 2025 barcelona

A poc a poc es van detallant totes les novetats del curs escolar 2024-25 a Barcelona. La principal és que les classes arrencaran amb cinc nous instituts escola a la ciutat. D’aquests, com us va avançar betevé, quatre són l’ampliació a l’ESO de quatre escoles de Nou Barris: l’Escola Elisenda de Montcada, l’Escola Mestre Morera, l’Escola Ciutat Comtal i l’Escola Ferrer i Guàrdia.

El cinquè està a Sant Andreu, on neix l’Institut Escola Vapor i Molí, fruit de la fusió de l’Escola Molí de Finestrelles i l’Institut Vapor del Fil. En total, el proper curs seran 22 els instituts escola públics de Barcelona, mentre que al 2017 eren només dos.

Tornada a l’escola, el 9 de setembre

Enguany el curs escolar començarà una mica més tard que els últims dos anys, el 9 de setembre a tota l’educació obligatòria. Al cap d’uns dies, el 12 de setembre, serà l’inici a batxillerat i cicles mitjans d’FP. Per als cicles superiors, la tornada a classe serà el 19 de setembre.

Més infants començaran I3 a Barcelona

Aquesta setmana comença la preinscripció escolar 2024-24, enguany amb poques novetats. Per al curs que ve hi ha un petit repunt d’infants de tres anys que començaran l’escola. Segons el Consorci d’Educació, la previsió és que se n’escolaritzin a I3 10.805 (el curs passat van ser 10.561). Inicialment, s’oferiran 11.720 places, de les quals 5.698 a centres públics i 6.022 a centres concertats. Hi ha menys infants a Gràcia i Sant Andreu, on no es preveu obrir cap grup addicional o bolet. On sí que està prevista una classe més és a l’Escola Pràctiques de Sants.

classe escola

Oferta inicial a 1r d’ESO

A primer d’ESO, s’oferiran 14.445 places repartides 5.715 en centres públics i 8.730 en concertats. Enguany han tancat dos centres concertats, l’Escola Sant Francesc Xavier i l’Escola Sagrado Corazón del carrer de Ribes. Cap dels dos s’integrarà a la xarxa pública i acabaran l’activitat al juny. Segons el Consorci, s’ha pogut assignar plaça al seu alumnat a través d’un procés avançat de preinscripció, excepte en el cas de l’alumnat que el setembre començarà primer d’ESO, que haurà de participar en el procés ordinari.

El Consorci d’Educació continua el procés per reduir els instituts assignats a cada escola on es garanteix plaça. Al proper curs ja no quedarà cap escola amb més de tres instituts adscrits, el 99 % en disposaran de dos o tres. Ara encara hi ha set escoles amb quatre o cinc instituts adscrits.