Festa de l'Arquitectura 2024

La Festa de l’Arquitectura 2024 ha reivindicat una ciutat més inclusiva i la supressió de les barreres arquitectòniques amb un taller multitudinari a la plaça de Comas, a les Corts. I perquè la ciutadania entengui què suposen aquestes barreres, el que s’ha fet és seure’ls en una cadira de rodes i fer un itinerari per la planta d’un habitatge dibuixada a terra. Aquesta ha estat una de les activitats que s’han fet per apropar l’arquitectura a la ciutadania.

Dissenyar els espais pensant en la diversitat

El taller ha estat multitudinari i molts barcelonins han volgut provar l’experiència. Així han pogut comprovar, de primera mà, què vol dir que els edificis i l’urbanisme siguin accessibles. La proposta ha servit per recordar la importància de tenir en compte la diversitat de totes les persones quan es dissenyen els espais perquè tothom en pugui gaudir amb les mateixes oportunitats.

Projecte Travesseres per connectar el districte

La jornada també ha servit per reforçar el projecte Travesseres per fer més permeable el pas entre els recintes de la Maternitat, el Camp Nou, els Jardins de Pedralbes i el rectorat de la UPC, entre altres espais. Per això, una de les activitats ha estat crear un gran mapa col·laboratiu per reclamar que s’obrin murs i es facin obertures o passos per connectar tot el districte.

Els participants també han creat espais d’ombra a la plaça amb materials reciclats.