El nou punt fix de vacunació de Casa Seat, al passeig de Gràcia, registra llargues cues des de primera hora del matí, quan ha obert portes, tot i que només s’hi pot anar amb cita prèvia. Es tracta, majoritàriament, de persones que volen rebre la tercera dosi del vaccí.

Aquest és un dels punts de vacunació fixos i mòbils que ha habilitat Salut a partir d’aquest dilluns per agilitzar l’administració de vaccins. Les persones interessades a anar-hi han de demanar hora prèviament al portal vacunacovidsalut.cat. Salut preveu que en aquests punts s’administrin unes 8.000 dosis diàries. En el cas dels punts mòbils, aniran canviant la ubicació cada dos o tres dies, en funció de les necessitats del departament.

Precisament, el doctor Bonaventura Clotet, ambaixador de Seat, ha fet una crida a les persones grans a posar-se la dosi de reforç abans de les festes de Nadal. Clotet, que dirigeix el Departament de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, ha participat en la primera jornada d’aquest punt fix de vacunació.

La vaccinació s’ha accelerat els últims dies a partir de l’ampliació del certificat covid a la restauració, els gimnasos i les residències de gent gran. Salut també està fent una crida a les persones d’entre 60 i 69 anys perquè demanin cita per a la tercera dosi, davant de l’increment de contagis i una possible expansió de la variant òmicron.

La Casa Seat és un dels dos punts de vacunació fixos que Salut ha instal·lat aquest dilluns (l’altre s’ha obert en un centre mèdic annex a les instal·lacions que l’automobilística té a Martorell). La col·laboració de Seat amb el Departament de Salut no és nova. De fet, la companyia va cedir dos dispositius mòbils i personal sanitari per vacunar majors de 40 anys i col·lectius amb difícil accés al vaccí.

Nou punt mòbil de vacunació a La Maquinista

A banda d’aquests dos punts, des d’aquest dilluns Salut també ha reprès la vacunació amb punts mòbils amb dos camions de l’automobilística Seat. El primer, que ja funciona, està instal·lat a la zona de La Maquinista, i el segon s’ubicarà a Badalona i vacunarà aquest dimarts i dimecres. Tant els dos punts mòbils com els fixos funcionaran amb cita prèvia en horari de 9 a 20 h.