Aquests dies Salut recalca el missatge que cal demanar cita prèvia per vacunar-se i fer així més eficient el procés. En aquest sentit, respecte a diumenge passat, les cues als punts de vacunació sense cita s’han escurçat notòriament. Tot i això, a la Fira de Barcelona, en 30 minuts s’han esgotat les 750 dosis que estava previst administrar entre les 9 i les 12 h.

Desenes de persones s’han quedat sense vacuna en aquest punt i l’ambient general ha estat d’indignació perquè a molts els corre pressa tenir la pauta completa per aconseguir el passaport de la covid. Un dels casos, per exemple, és el d’un jove que ha de viatjar als Estats Units i tot i que li demanen pauta completa, només té una dosi de la vacuna perquè després va passar el coronavirus i no ha pogut posar-se la segona dosi.

En el mateix espai, però, també es posava la vacuna amb cita. En aquest cas, la cua era molt més fluida i la majoria eren majors de 60 anys a qui ja s’està administrant la tercera dosi.

cua vacuna Fira

El 75,5 % de la població, amb pauta completa

Des de l’inici de la pandèmia, Salut ha administrat 6.109.553 primeres dosis de la vacuna contra la covid-19. En total el 75,5 % de la població de Catalunya ja té la pauta completa contra la covid-19, mentre que el 77,1 % ha rebut la primera punxada. Si només es té en compte la població major de 12 anys (la que s’ha pogut vacunar fins ara), el 84,7 % té la pauta completa, mentre que el 86,5 % té almenys una dosi.