Les famílies de l’Escola Entença de Barcelona han construït una estructura de fusta gegant en forma de niu que s’ha instal·lat a les 11 del matí a l’entrada del centre, per celebrar la seva nova ubicació a la presó Model des de l’inici del curs escolar. L’acció s’emmarca dins del projecte Protegim les escoles amb l’objectiu d’acostar la natura a la ciutat i millorar l’entorn escolar.

D’ara endavant, aquesta pèrgola, anomenada New-Niu, presidirà l’entrada de l’escola, al carrer de Provença. L’estructura s’ha elaborat amb fusta provinent del Parc de Collserola, i el gran niu que representa vol simbolitzar l’inici d’una nova vida, en relació amb la transformació que ha patit l’espai de la Model per acollir les instal·lacions del centre educatiu. En aquesta línia, Lia Segarra, directora de l’Escola Entença, ha reivindicat la transformació de l’espai per “acollir un entorn escolar amable”.

Famílies i veïns durant la construcció del New-Niu

Renaturalitzar el barri

Vicente Guatllar, director de l’IAAC i coordinador d’aquest projecte, ha celebrat la participació directa de les famílies i els veïns del barri en la construcció dels mòduls que componen l’estructura, i ha volgut posar en relleu la voluntat de fer d’aquest espai un lloc “més humà” i habitable per a tots.

Perseguint la idea de “portar el bosc al barri”, Guatllar espera que en algun moment vinguin ocells i s’acabin instal·lant en aquest niu que han fabricat per a ells, i així es materialitzi “la idea de llibertat, de cultura i d’un nou principi en aquest entorn”.

Simulació de l’espai amb la pèrgola de fusta instal·lada al carrer de Provença