Almenys 3.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest dissabte a la tarda al centre de Barcelona per protestar contra l’ús del passaport covid, ja estès a restauració, gimnasos i residències. La convocatòria ha sortit de la plaça de la Universitat, pels volts de les sis de la tarda, i, més tard, s’ha dirigit fins a la plaça d’Urquinaona.

Aquest ja és el tercer dissabte de convocatòria i el que, ara com ara, major resposta ha obtingut. El pas de la manifestació pel centre ha deixat imatges d’aglomeracions i ha provocat retencions de trànsit. Una convocatòria simultània a totes les capitals de província de Catalunya: Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida.

Una mesura avalada pels experts

El nombre de pacients ingressats a les UCI ha tornat a superar el llindar dels 200. De fet, s’han doblat les xifres que hi havia fa tot just tres setmanes. Segons les dades de Salut, aquest dissabte hi ha 234 pacients ingressats en llits de crítics, 20 més que el dia anterior, i més del doble que el 19 de novembre, quan hi havia 101 persones. En paral·lel a les UCI, també pugen les hospitalitzacions, que ja s’apropen al miler d’ingressats (976), el triple que un mes enrere.

D’aquesta manera, el passaport covid obligatori per entrar a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran, una mesura avalada pels experts, s’espera que freni la corba de contagis.