Aquest dilluns ha començat el judici contra un home acusat de matar la seva parella a ganivetades fa tres anys. Els fets van passar al pis de la víctima, a Ciutat Meridiana, i no era la primera vegada que el presumpte assassí agredia la dona. Tot i que no constaven antecedents penals, el fiscal assegura que els atacs i agressions físiques i psicològiques eren freqüents i que la relació estava marcada pels atacs de gelosia i el control constant de l’home. Un d’aquests episodis va ser un any abans de l’assassinat, quan va atacar-la també amb un ganivet.

La nit dels fets, el 23 d’agost del 2018, la parella va discutir i a les quatre de la matinada el jove, de 27 anys en aquell moment, va clavar diverses ganivetades a la dona, de 35 anys. Va provocar-li ferides a la cara, als braços, a les cames i a l’abdomen, on va rebre la ferida mortal. Segons el relat de la fiscalia, la víctima, a més, no va tenir oportunitat de defensar-se perquè considera que no s’esperava aquest atac en estar “desprevinguda” al seu domicili i “confiada” de la seva relació.

Dies després de l’assassinat, l’home va ingressar a la presó de manera provisional i ara s’enfronta a una pena de 30 anys de presó per assassinat amb traïdoria, maltractament habitual i lesions greus. Al judici, amb jurat popular i que s’allargarà fins al 20 de desembre, està previst que declarin familiars i amics tant de la víctima com de l’acusat, alguns dels quals eren presents al domicili en el moment dels fets.

Durant la primera sessió del judici, les parts han presentat els seus informes previs. En el cas de la defensa de l’acusat, l’advocat assegura que la parella no mantenia una relació estable, malgrat haver-se promès, fet que podria rebaixar la condemna si el jurat hi dona credibilitat. A més, ha fet constar que l’home es trobava sota els efectes de l’alcohol i les drogues en el moment dels fets.