Les primeres dosis de les vacunes per a menors de 12 anys han arribat aquest dilluns. En total són 1,3 milions. L’Estat les distribuirà a les comunitats autònomes en les properes hores i dimecres, 15 de desembre, ja es punxaran. La vacuna que s’administrarà a la franja dels cinc als 11 anys és de Pfizer i se’n posaran dues dosis amb almenys vuit setmanes de diferència. La quantitat que rebran és un terç de la que es punxa als adults.

La vacunació a Catalunya es farà en punts de vacunació massiva, en alguns CAP amb línia pediàtrica i en alguns hospitals. La majoria de comunitats ha descartat administrar el vaccí a les escoles.

Quins efectes secundaris?

Segons Salut, hi poden haver efectes secundaris com vermellor o dolor a la zona de la punxada, malestar o febre. Els experts expliquen que no s’han detectat efectes secundaris greus. També s’hi ha referit Valentí Pineda, president de la Societat Catalana de Pediatria, en una entrevista a ‘El suplement’, de Catalunya Ràdio, que subratlla: “Tenim gairebé cinc milions de nens vacunats als Estats Units i el Canadà, i un milió d’infants que ja tenen les dues dosis, i no hi hem vist cap efecte advers greu”.

La vacuna pediàtrica és “segura i eficaç”

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha reiterat que la vacuna pediàtrica de la covid és segura, eficaç, no té efectes secundaris i el benefici és clarament superior al risc. El conseller argumenta que la vacunació dels nens ajudarà a “normalitzar la vida escolar”, i a millorar la cobertura poblacional.