vacuna joves pfizer moderna

(ACN) Les farmacèutiques Pfizer i BioNTech asseguren que els estudis demostren que una tercera dosi neutralitza la variant òmicron. En concret, les dades mostren que una dosi de reforç de la versió actual multiplica per 25 els anticossos i proporciona un nivell similar al que produeixen dues dosis contra el virus original.

“Assegurar-se que tantes persones com sigui possible hagin rebut les dues dosis i un reforç segueix sent la millor forma de prevenir la propagació de la covid-19”, assegura el president i conseller delegat de Pfizer, Albert Bourla.

Resultats encara molt preliminars

Tot i que es tracta de resultat molts preliminars i les companyies continuaran recopilant dades, les primeres investigacions han determinat que tenir una tercera dosi de la vacuna de Pfizer neutralitza la nova variant de la covid-19. En concret, els estudis constaten que una dosi de reforç de l’actual vaccí multiplica exponencialment el nivell d’anticossos contra la malaltia.

A banda d’aquestes investigacions, les farmacèutiques segueixen treballant per produir una nova vacuna específica. Les companyies van començar a desenvolupar-la el passat 25 de novembre i continuaran per si es cal un vaccí adaptat. De fet, tenen previst tenir-la a punt el mes de març.