turistes

La crisi del coronavirus ha posat cap per avall les tendències en l’àmbit del turisme i, per primera vegada en 30 anys, ha crescut el percentatge de turistes estatals mentre que el d’internacionals ha baixat. Tot i això, els turistes que venen de l’estranger encara segueixen sent majoritaris —el 64 %— mentre que els que venen d’altres zones de l’estat representen el 36 %.

Des de Turisme de Barcelona expliquen que hi ha hagut una “caiguda molt notable” de visitants nord-americans, xinesos i canadencs. Els francesos, en canvi, són el grup que menys ha baixat. Aquestes dades s’han vist reflectides en l’oferta de vols: els de llarga distància han caigut més d’un 60 % i representen el 29,7 % del total de vols que han arribat a Barcelona.

A banda de l’origen, Turisme de Barcelona també ha constatat que ha canviat el perfil dels turistes i el motiu del viatge. Segons les dades que s’han recollit durant la temporada estival, el perfil de les persones que visiten Barcelona són gent més jove, de destins propers, com ara altres països europeus, que no és la primera vegada que visiten Barcelona i que viatgen sols o en parella. Els turistes ara venen majoritàriament atrets per l’oferta d’oci i de cultura de la ciutat.

A més, Turisme de Barcelona preveu que augmentin els visitants que venen per raons personals i per visitar familiars o amics enfront dels que venen només per oci. Tot i això, esperen que el volum de despesa es mantingui, tot i que es creu que gastaran més en restauració i menys en comerços.