Eduardo dos Santos

(ACN) Tchizé dos Santos, filla de l’expresident d’Angola Eduardo dos Santos, ha presentat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra perquè investiguin la presumpta comissió d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa contra el seu pare. L’exmandatari africà fa més de 10 dies que està ingressat a la clínica Teknon en coma induït.

La filla de Dos Santos ja va denunciar divendres passat al diari ‘La Vanguardia’ el presumpte complot per matar el seu pare. La sospita de la família és que el metge que li va posar el Govern africà li ha anat deteriorant la salut fins al punt del coma, per ara poder-lo desendollar de les màquines i que mori.

Ara, assessorada pels bufets Carmen Varela Abogados de Familia i Molins Defensa Penal, la dona ha presentat la denúncia als Mossos i també demana que s’investigui si hi ha hagut omissió del deure de socors, lesions per imprudència greu i revelació de secrets per part de persones del seu entorn.

Dos Santos, de 79 anys i amb residència a Barcelona des del 2019, va governar Angola del 1979 al 2017. Ho va fer amb duresa i va acumular una gran fortuna.