L’incendi que aquest dilluns al migdia va cremar tres vehicles i una retroexcavadora a Montjuïc va ser provocat, segons han assegurat diversos testimonis a betevé. Expliquen que van veure una persona sospitosa molt a prop de la clariana on es va originar el foc i que pocs minuts després van veure les flames. Segons ha confirmat l’Ajuntament, els vehicles calcinats formaven part de la flota de Parcs i Jardins.

“Estàvem prenent alguna cosa en una terrassa i hem vist un home amb una actitud força estranya, ha passat pel meu costat i dos minuts després ha marxat amb molta pressa”, apunta un dels testimonis. El mateix noi relata que un altre jove i una família han vist com un home prenia foc als vehicles aparcats. De fet, han estat els mateixos testimonis els qui han avisat els Bombers i la Guàrdia Urbana, i s’han prestat a declarar si cal més informació per a una futura investigació.

Vehicles pendents de desballestar

L’incendi es va produir al carrer del Migdia, al Viver de Plantes Tres Pins, a la muntanya de Montjuïc. Protecció Civil va rebre 140 trucades d’avís i el foc va calcinar entre 50 i 100m2 de massa forestal. En les tasques d’extinció hi van participar tres dotacions dels Bombers.

Pel que fa als vehicles cremats, l’Ajuntament ha concretat que havien finalitzat la seva vida útil i s’havien substituït per vehicles nous. De fet, fonts municipals relaten que ja s’havien donat de baixa i que estaven emmagatzemats al viver en espera de traslladar-los a una planta de desballestament.

Dos incendis en un dia a Montjuïc

El mateix dilluns es va declarar un segon incendi a Montjuïc. Va passar al migdia i es van cremar 100 metres quadrats de matolls. Els Bombers de Barcelona van extingir les flames ràpidament.

incendi Montjuïc