La Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE) és partidària que les persones positives de covid puguin tornar a fer l’aïllament com es va fer durant els dos primers anys de pandèmia. Els epidemiòlegs fan una “nova crida a la prudència” davant l’increment de contagis, i consideren que les persones contagiades s’han de quedar a casa teletreballant i, si no és possible, se’ls ha de donar la baixa laboral.

Afegeixen que aquest aïllament l’han de fer tots els treballadors, tant els que tenen símptomes de la covid com els que són asimptomàtics, i fins i tot encara que els casos no estiguin confirmats.

Tornar a portar la mascareta en interiors

La SEE també recomana als ciutadans que tornin utilitzar les mascaretes en interiors concorreguts, especialment si es tracta de persones vulnerables. També posar-se la mascareta en trobades amb persones de risc. “La pandèmia encara no s’ha acabat”, afirmen en el comunicat. Recorden que en la situació actual, amb tots els indicadors de la covid a l’alça, cal apel·lar a la responsabilitat individual i seguir aplicant les mesures no farmacològiques que s’han recomanat durant tota la pandèmia, com la ventilació o mantenir la distància.

Els epidemiòlegs també animen la ciutadania a rebre la vacuna covid i, aquells que no ho han fet, a posar-se la tercera dosi del vaccí. Recorden que és l’instrument més eficaç per evitar els casos més greus de covid.