Escola guru

L’escola concertada d’educació especial Guru està confinada per un brot de coronavirus que afecta alumnes i docents. Segons les dades publicades aquest dissabte pel Departament de Salut, almenys 11 persones han estat positives per covid-19: vuit estudiants i tres treballadors.

El centre està ubicat a Sarrià i divendres tenia sis grups bombolla en quarantena, però aquest dissabte Salut ha publicat que ja n’eren nou i que, finalment, l’escola s’ha confinat. En total, el brot de coronavirus afecta 32 alumnes, 11 docents, i 11 treballadors més que s’han hagut de confinar per estar en contacte amb els positius.

El tancament d’aquesta escola coincideix amb la tornada després de les vacances de Nadal, però feia gairebé quatre mesos que no s’havia de confinar un centre educatiu a Barcelona. Els últims van ser la Llar d’Infants Petit Montessori, a les Corts, i l’Escola Bressol Municipal Gràcia, a Gràcia, on s’hi van detectar brots de covid-19 al setembre.

Es dupliquen els grups bombolla aïllats després del Nadal

Durant la tardor sí que no han parat d’aïllar-se grups bombolla per algun cas positiu a classe, però el volum ha anat variant en funció de la situació epidemiològica. Actualment, a la ciutat hi ha 256 grups en quarantena, inclosos els nou de l’escola Guru. La xifra s’ha incrementat al llarg de la setmana, la primera amb activitat lectiva després de Nadal, però en el cas de Catalunya encara més.

En només dos dies, els grups bombolla confinats a tot el territori s’han duplicat. Dijous n’hi havia 670 i aquest dissabte, segons les xifres de Salut, en són 1.057. A banda de l’escola Guru, hi ha dos centres educatius més tancats per brots de covid, un a l’Alt Empordà i un altre al Bages.