La Llar d’Infants Petit Montessori, a les Corts, ha tancat durant dues setmanes després de saber que un dels alumnes del centre ha donat positiu per covid-19. Segons ha explicat a betevé la directora, Ana de Vega, dimecres passat un dels alumnes es va trobar malament i va marxar cap a casa. Al cap de dos dies, divendres, 11 de setembre, els pares van saber a través del portal La meva Salut que el seu fill havia donat positiu a la prova PCR.

De Vega es queixa que no s’ha posat en contacte amb el centre cap responsable d’Educació ni del CAP Montnegre, per alertar-los del positiu i del protocol a seguir a partir d’aquest moment. La directora d’aquest centre privat explica que durant els tres dies de pont va trucar al 061 i al telèfon d’emergències 112 per saber com havia de procedir, però que no va obtenir resposta. Per això, va decidir enviar un missatge de WhatsApp per explicar als pares dels alumnes que al centre hi havia un cas positiu de covid-19, i que havien pres la decisió de tancar l’escola a partir de dilluns, 14 de setembre, per poder fer la quarantena. De Vega explica que es tracta d’una escola petita amb 20 alumnes i que no estaven dividits en grups de convivència.

L’Escola Benjamin Franklin té dos grups confinats

Un altre centre privat que té dos grups confinats aquest inici de curs escolar és el Benjamin Franklin International School, a Sarrià. En aquesta escola les classes van començar l’1 de setembre. També l’Institut Pedralbes ha hagut de confinar un grup d’alumnes.

En total, al conjunt de Catalunya el segon dia de curs escolar hi ha 70 professionals de l’educació i 45 alumnes que han donar positiu per coronavirus, i s’ha confinat 17 grups bombolla.