obres solar quiron

S’han donat per iniciades les obres al solar de l’antiga clínica Quirón, que va marxar ara fa 15 anys, on s’han de fer 85 pisos per a gent gran i equipaments pel barri de la Salut, on només hi ha un casal. Era una demanda veïnal molt esperada, des que l’estiu del 2014 l’Ajuntament va enderrocar l’edifici de la clínica a l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, per destinar els terrenys a nous usos.

De moment, han començat amb els primers moviments de terres i els operaris estan treballant per desmuntar l’estació transformadora que hi ha a la zona, per la qual s’ha vist afectada part de la calçada. De fet, segons explica l’Associació de Veïns la Salut- ParK Güell- Sanllehy, aquests treballs previs han provocat l’endarreriment de les obres, perquè no depenien directament de l’Ajuntament.

Unes obres que s’han anat endarrerint

Aquest mes de març comença la construcció dels habitatges dotacionals. En un primer moment les obres, amb una durada prevista de dos anys, es van fixar pel 2016, però s’han anat posposant. De fet, fins a la primavera passada l’espai era un hort comunitari per un acord entre Ajuntament i veïnat, però es va haver de traslladar a la Font del Carbó perquè les obres eren imminents, però no han començat fins gairebé un any després.

Els equipaments, pendents de definir

De moment, les obres dels equipaments estan en espera d’acabar de definir-ne els usos. En un principi el projecte guanyador per definir els futurs equipaments, de l’equip d’arquitectes Espinet Ubach i Bajet Giramé i basat en algunes demandes veïnals, preveia un casal de gent gran, un casal de joves i un casal de barri en una superfície de 3.000 metres quadrats. També una sala polivalent de 1.500 metres quadrats, un gran fòrum i un hort urbà.