El projecte comunitari Quirhort s’havia de traslladar a la Font del Carbó abans del mes d’abril per l’inici d’obres al solar de l’antiga Clínica Quirón per fer habitatges dotacionals. Ara, els veïns han desmuntat el Quirhort, però, de moment, encara no tenen accés a la nova ubicació i temen que part del projecte se’n ressenti.

Volen reprendre l’activitat a la nova ubicació

Fa setmanes que els participants del Quirhort estan fent el planter a casa seva, ja que les taules de l’hort estan desmuntades i no saben quan podran començar el cultiu de primavera. Aquest projecte comunitari s’ha de traslladar del solar on ha estat durant sis anys a l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, 9, a la nova ubicació de la Font del Carbó.

Planter repartit per les cases dels participants del Quirhort

Tot i que ho tenen tot preparat, encara no han pogut fer la mudança, ja que encara no tenen accés a l’espai i no tenen data per fer-ho. “Vam recollir perquè ens van dir que a finals de març segurament vindria el camió per traslladar, però de moment estem sense dates” explica la Cesca Sancho del Quirhort, que també apunta que no han pogut definir el dibuix del nou espai, ja que no hi havien pogut entrar.

Necessiten les mesures i les coses que podem i no podem portar, perquè aquest espai són 300 metres i allà en teníem 1.800”
Cesca Sancho, Quirhort

Han començat els treballs d’adequació

Ara, han pogut veure l’espai, ja que han començat les obres d’adequació de la Font del Carbó. Tot i això, no saben la duració de les actuacions i els veïns temen que perdin la temporada de cultiu. L’Elisabeth Flores es lamenta. “No podem fer res. Aquestes setmanes són crucials per nosaltres poder coordinar aquestes activitats, si no ja no podem fer activitats allà, no podem fer activitats aquí tampoc, perquè encara no tenim les claus”.

Reduir el mur i punts d’aigua i de llum

Els treballs a la Font del Carbó consisteixen a reduir l’alçària del mur perimetral per permetre la visió des del carrer i instal·lar un punt d’aigua i de llum.

Obres d’adequació de la Font del Carbó

Tenen pressa per continuar l’activitat

Des del Quirhort esperen que vagin de pressa, ja que creuen que si s’endarrereix l’accés a l’espai, es pot diluir la participació i perdre part del teixit social que s’ha creat durant aquests anys. A més, si no es planta ara, a la primavera no hi haurà cultiu, i també perilla l’organització de la Mostra de Cinema km 0, una activitat que també ha arrelat al Quirhort.