D'aquí a dos mesos aquest solar quedarà totalment buit i net. Aquest matí ha començat la segona fase de demolició. Un enderrocament que a partir d'avui es farà amb aquesta pinça que té un braç de 25 metres. Des de finals de juliol l'empresa municipal BIMSA ha estat enderrocant la sisena i la setena planta de l'edifici, però ho ha hagut de fer manualment i utilitzant microrobots trencadors comandats a distància perquè les màquines de què disposen no arriben a tanta altura. Per això, les feines que han començat avui seran molt més ràpides. Els tècnics asseguren que per Nadal tant l'enderroc com l'adequació del solar estaran enllestits. RAIMON SALVAT, director tècnic d'edificació de BIMSA "Penseu que tenim un sotan i un semisotan que també es buiden tots i es protegeixen totes les mitgeres i s'impermeabilitza tot i quedarà ple amb àrid reciclat procedent de runa neta de la pròpia deconstrucció i quedarà un solar net i endreçadet a l'espera del futur." L'Ajuntament s'ha compromès a destinar els nous equipaments que s'hi construiran al barri. De fet, d'aquí a un parell de mesos el govern municipal presentarà un calendari de reunions amb els veïns i el grups municipals per tal de definir que s'hi farà.

Les tasques d’enderroc amb pinça de l’antiga clínica Quirón han arrencat aquest dimecres, després d’anys en desús. La desaparició definitiva de l’edifici deixarà buit un solar a finals d’any, situat al barri de la Salut, on els propers mesos s’han de construir equipaments. Des d’aquest estiu l’empresa municipal BIMSA ja hi ha treballat per poder esfondrar els set pisos de l’immoble, que va acollir fins a 2007 la clínica Quirón, ara ja traslladada a la plaça d’Alfonso Comín.

L’edifici que va acollir l’antiga seu de l’Hospital Quirón té els dies comptats. Les tasques d’enderroc amb pinça han començat aquest dimecres després que a l’estiu l’empresa BIMSA ja iniciés els treballs manuals utilitzant microrobots trencadors comandats a distància per tirar a terra l’immoble. Ara, a sobre el terreny, hi treballen les màquines més pesants, com una pinça amb un braç de 25 metres que demolirà la totalitat de l’edifici. Està previst que aquests treballs s’allarguin durant dos mesos. El centre hospitalari, situat a l’avinguda de Mare de Déu de Montserrat, es va construir als anys 70 i va funcionar fins a 2007, quan es va traslladar l’activitat a un nou edifici al barri de Vallcarca.

L’Ajuntament ha previst que en el futur solar, de quasi 2.000 m2, s’hi construeixin equipaments de barri. El govern municipal s’ha compromès a presentar, en un termini màxim de dos mesos, un calendari de reunions amb veïns i partits polítics per decidir que es farà en aquest espai. De moment s’hi ha projectat un casal per a la gent gran. Inicialment els terrenys havien d’acollir pisos de luxe, però les queixes veïnals van impedir que el projecte tirés endavant. El Tribunal Suprem va donar la raó als denunciants i va prohibir que es modifiqués el pla urbanístic.