La reobertura de l’oci nocturn i les discoteques de Catalunya serà, finalment, aquest mes de juny. Segons ha confirmat a betevé el secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, el sector de l’oci nocturn de Catalunya, bars musicals i discoteques podran tornar a obrir abans de la revetlla de Sant Joan, del 23 de juny, després que ho avancés el programa ‘Planta Baixa’ de TV3.

La data concreta encara s’ha de consensuar entre el sector i el Salut, que es reuniran aquest divendres al migdia. També caldrà determinar l’hora màxima d’obertura (tot i que FECASARM diu que estarà entre les 3:30 h i les 4 h de la matinada).

Segons el protocol que va aprovar Catalunya a finals de maig sobre la reobertura de discoteques, a les sales s’hi permetrà ballar; això sí, duent la mascareta ben posada i sense la possibilitat de consumir. També hi haurà limitacions d’aforament (probablement al 50 % de la capacitat del local) i s’hauran de garantir altres mesures, com la desinfecció del local i la venda anticipada d’entrades.

L’anunci de la reobertura de sales de ball i discoteques a Catalunya arriba dies després que el BOE publiqués l’acord que es va assolir (sense consens) en el Consell de Interterritorial de Salut. Un document que cedeix a les autonomies en la situació de Catalunya la potestat de permetre la reobertura de l’oci nocturn.

Collboni defensa esponjar places i platges

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha celebrat l’anunci de la reobertura de l’oci nocturn. “És molt important perquè traurà pressió a l’espai públic els caps de setmana i la revetlla de Sant Joan”, ha assegurat. A més, el primer tinent d’alcalde també s’ha mostrat confiat que el sector de l’oci nocturn “pot garantir les mesures de seguretat” i ha aplaudit que la reobertura de sales de ball i discoteques ajudi les famílies que viuen d’aquest sector.

Discoteques i bars musicals, tancats des de l’agost del 2020

El sector de l’oci nocturn estava tancat des que l’agost del 2020 Sanitat va aprovar una ordre ministerial que en va clausurar l’activitat a tot l’estat. Segons el govern català, les dades epidemiològiques i el ritme de vacunació permeten fer aquest pas que tant ha reclamat el sector. També l’Ajuntament de Barcelona n’ha demanat insistentment la reobertura per evitar les imatges de botellades i aglomeracions que s’han estat produint els caps de setmana a la ciutat des que va acabar el toc de queda.