(ACN/redacció) El Consell Interterritorial de Salut —en què estan representats el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes— ha aprovat la proposta del ministeri per reobrir l’oci nocturn. L’obertura dels locals, però, només es permetrà en aquelles comunitats autònomes amb menys transmissió de la covid, en concret, les que tinguin un nivell de risc epidemiològic 0 o bé 1. En aquests casos, podran aixecar la persiana fins a les dues de la matinada i, si ho volen, podran ampliar aquest límit com a màxim fins a les tres.

Així ho ha explicat aquest dimecres la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que ha afirmat que l’objectiu és “anar tornant a la normalitat de manera gradual i progressiva“. És per això que la reobertura s’acota a territoris amb incidència acumulada de 50 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants a 14 dies o per sota, fet que, de moment, deixa fora Catalunya, que en té 110. “Hem d’aprendre de les lliçons, sabem el que va passar l’estiu passat”, ha recordat Darias.

Les zones en risc mitjà, en mans de les comunitats

Tot i això, després de la roda de premsa, el ministeri ha difós els detalls del document aprovat, que inclou la mesura per a les zones de risc mitjà. En aquest cas, i segons el document, es delega en les autonomies la decisió sobre l’obertura dels locals d’oci nocturn.

Les comunitats en zones de risc mitjà són aquelles amb una incidència acumulada per sobre dels 50 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants a 14 dies. És el cas de Catalunya, que presenta una incidència acumulada de 110 casos i on, segons el document, haurà de decidir la Generalitat.

L’oci nocturn està tancat des de fa nou mesos

L’oci nocturn és una activitat que fa nou mesos que està tancada. La Generalitat s’ha mostrat partidària aquesta setmana d’obrir l’oci nocturn de forma regulada. El Procicat ja va aprovar fa uns dies el seu propi protocol sobre com serà la reobertura de l’oci nocturn. En el document no s’aclareix si als locals es podrà ballar o no.