Tres de les 15 parades de floristes de la Rambla han tornat a obrir puntualment aquest divendres per acollir una exposició temporal. Durant tres hores, s’hi han mostrat la quarantena de propostes que els alumnes de 1r curs del Grau en Disseny d’Elisava han elaborat per replantejar el futur d’alguns d’aquests emblemàtics quioscos. Actualment, n’hi ha set que estan tancats des de fa aproximadament un parell d’anys.

Des d’un refugi per acollir víctimes d’agressions, fins a un escenari dinàmic per acollir actuacions culturals, els estudiants de l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona han imaginat també la possibilitat de fer-hi un espai de protesta per a joves o una cuina amb tallers oberts als ciutadans. Tot plegat, amb l’objectiu de donar una segona vida a les parades que estan en desús i dinamitzar l’entorn de la Rambla.

El projecte, anomenat Recuperem els Quioscos de la Rambla, forma part de la iniciativa Baixa a la Rambla, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Amics de la Rambla. L’objectiu és que els ciutadans de Barcelona es retrobin amb aquest espai emblemàtic de la ciutat. En aquest sentit, el passat mes de març ja es va reconvertir una de les antigues parades de flors en la seu del nou projecte Ràdio Rambla.