vacuna joves

Els joves d’entre 18 i 29 anys que ja fa cinc mesos que van rebre la segona dosi ja poden demanar cita per a la tercera dosi de la vacuna de la covid-19. Fins ara a Catalunya, dins d’aquesta franja d’edat, només ho podien fer aquells que feia 8 mesos de la segona punxada. Es tractava, en la gran majoria, de cuidadors, persones amb grans dependències i alguns serveis essencials que tenien la pauta completa mesos abans que el gruix de nois i noies de la seva edat. Ara, el Departament de Salut ha obert la dosi de reforç per a tota la franja.

El criteri per posar la tercera dosi és que les persones que van rebre Moderna o Pfizer en la segona dosi esperin cinc mesos des de la injecció per tornar-se a punxar. En canvi, les persones que van rebre Janssen o AstraZeneca només cal que esperin tres mesos.

La tercera dosi, cinc mesos després de passar la covid

Sanitat ha tornat a canviat el criteri i modifica el temps d’espera per administrar la tercera dosi en aquelles persones que s’han contagiat de la covid. Ara, el ministeri recomana esperar fins a cinc mesos després d’haver superat la infecció, i no un mes com estava establert des de principis d’any.

L’obertura de la vacunació a tots els joves d’entre 18 i 29 anys dies després que ho puguin fer les persones d’entre 30 i 39. Mentre s’obren aquestes noves franges, continua la vacunació dels infants amb les dues primeres dosis.