selectivitat 2020 tercer dia plató casa de papel

Aquest dijous, tercer dia d’exàmens de la selectivitat 2020, s’han fet les proves de set assignatures més. I el que més rebombori ha generat és l’examen de matemàtiques. Ha estat, amb diferència, el més comentat i criticat a les xarxes socials, i entre les preguntes amb més dificultat, aquelles que feien referència al paràmetre real k d’un sistema d’equacions lineals. Per contra, l’examen de filosofia i el d’història han estat dels més fàcils, segons els comentaris dels estudiants.

Molts dels alumnes que han fet l’examen de matemàtiques donen per fet que suspendran la prova. Twitter s’ha omplert de missatges de frustració i també de crítiques per la dificultat de la prova.

Molts també han donat per fet que la prova de matemàtiques els farà baixar la nota de tall.

‘La casa de papel’, a història

L’adjectiu que ha marcat l’examen d’història a les xarxes socials ha estat “fàcil”. Molts estudiants han considerat que la dificultat de la prova ha estat baixa i Twitter s’ha omplert de comentaris dirigits a la persona que l’ha fet.

Entre els temes que han sortit, molts s’han decantat cap a la Mancomunitat i la Segona República, segons han anat explicant a les xarxes socials. En una altra de les preguntes, la imatge d’una moneda franquista ha fet que alguns estudiants hagin relacionat la prova amb la sèrie ‘La casa de papel’, que justament s’inicia amb un atracament a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre.

Plató i Locke, els desitjats

També ha generat força comentaris l’exàmen de filosofia, en què hi havia exercicis de Plató i John Locke. Alguns l’han trobat molt fàcil.

I d’altres han vist com es complien els seus desitjos d’unes hores abans.

Per a aquest divendres queden encara pendents les darreres proves, entre les quals química, disseny, biologia o cultura audiovisual. Dimarts, el protagonisme se’l van endur ‘Els Simpson’, el polisíndeton i Freddy Mercury, mentre que dimecres les paraules més comentades de la prova de català van ser “corregudes” i “ploramiques”.