L’Escola de Músics i l’Escola de Música Juan Pedro Carrero treballen formant futurs músics des del 1992. Fa quatre anys van incorporar a l’oferta acadèmica, els casals d’estiu. El d’aquest any, però, estava a la corda fluixa fins a l’últim moment a causa del coronavirus. Finalment s’ha tirat endavant i, durant dues setmanes, 13 nens de 10 a 14 anys, han participat en la creació del musical ‘The Blues Brothers‘, basat en la pel·lícula del mateix nom.

Cristina Colomer i Yolanda Mallofrè han estat les encarregades de donar forma a aquest musical, en què hi ha participat dins el grup instrumental un guitarrista, un baixista, un clarinetista, un bateria i un pianista. Es tracta d’un musical singular ja que tots els participants han d’anar “emmascarats“per seguir els protocols de salut.

Un musical amb mascaretes

Enguany, tal com explica la Cristina Colomer, directora del casal, a més de la complexitat de memoritzar textos, cançons i coreografies s’han trobat amb altres dificultats. Els ha costat una mica reenganxar-se al ritme. Després, és clar, ens ha passat que al casal portem sempre mascareta […], o si no, una pantalla i clar això tot tenir aire condicionat, cansa molt.”

Passió per damunt de tot

El repartiment el formen nens i nenes d’entre 10 i 14 anys. La passió per la música que senten ha superat els entrebancs d’aquest casal musical postconfinament.

En Milos Gonzalez ha participat en tots els casals que s’han fet fins ara. Amb 12 anys el d’aquest estiu li ha semblat més complicat ja que “com que havíem d’estar a una distància, a més amb mascaretes, costava molt ballar

La Sibyla Riegele també és una apassionada de la música. Ella a més de la dificultat d’haver d’anar amb mascareta també li ha resultat complicat interpretar certes cançons: “El que més m’ha costat ha estat una cançó que protagonitzo, que es diu ‘Think’ i que al musical la fa l’Aretha Franklin.”

Una única representació de la feina feta

Dues setmanes de feina intensa amb l’objectiu de fer una única representació que s’ha programat a Calàbria, 66 per mostrar als familiars dels joves artistes els fruits del casal musical.